Tarih: 28.06.2015 16:03

Ordu yine ücretli parkı mahkemeye götürecek!

Facebook Twitter Linked-in

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı bir açıklama yapan eski siyasetçi Ordu “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi belirlenen caddelerde  yol kenarlarına park eden araçlardan belirlenen tarifeye göre otopark parası toplama kararı almış, ve seçimden hemen sonra gecikmeden uygulamaya koydu. Oysa bilindiği gibi  otopark yönetmeliği: 4.Maddesi f bendinin son paragrafında, ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye tarafından karşılanması zorunludur. 9.maddede ise  ‘Bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgilisine gerekçeleri ile bildirilir. Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorununu nasıl çözümleyeceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekle ve otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz’ demektedir. Ayrıca aynı yönetmeliğin 11.maddesi ise ‘otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerin kendi kaynaklarından ayıracağı tahsilatla birlikte, tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanılır.Otopark hesabında toplanan meblağ otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılmaz.Otopark hesabında toplanan meblağ,belediyelerce hazırlanacak sarf belgesi,verile emri ve hak ediş raporuna göre belediyesinin yazılı talimatı üzerine ilgili bankaca hak sahibine ödenir.Otopark hesabında toplanan meblağın,amacında kullanılıp kullanılmadığı hususu İçişleri Bakanlığınca denetlenir’ şeklindedir” diye konuştu.

CİDDİ BİR SUÇTUR

Belediye’nin inşaat sahibine ruhsat verirken otopark parası adı altında bir para tahsil ettiğini kaydeden Ordu “Dolayısıyla imar kanunu ve otopark yönetmeliği gereği vatandaşlara araçları için otopark yeri tesis etme yükümlülüğü vardır. Üstelik yine yönetmelik gereği tesis ettiği otoparklardan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti de alamaz. Çerkezköy belediyesi imar kanunu ve otopark yönetmeliği gereği yükümlülüklerini yerine getirmezken,üstüne birde Tekirdağ büyükşehir belediyesinin cadde ve sokaklarda park eden araçlardan para toplamaya kalkması, ‘Deli dumrul vergisi’ tabiriyle bile açıklanamayacak bir durumdur.Kararı alan meclis üyelerini son kez uyarıyoruz. Cadde ve sokaklardan otopark parası toplamak vatandaşa yapılan haksızlığın ötesinde ciddi bir suçtur” diye konuştu.

RANT SAĞLANIYOR AMA ŞEHRİN GELECEĞİNİ KARARTIYOR

Çerkezköy de yaşanan otopark sorunu;yetersiz ve yeteneksiz belediye yöneticilerinin onaylı imar planına rant yaratıp dağıtmak amacıyla yaptıkları yanlış müdahalelerinden kaynaklandığını belirtirken, “Bunun kötü örneklerini 1989-1994 CHP’li, 1994-1999 anavatanlı, 200-2014 yılları arasında AK Partili belediye dönemlerde belediyenin aldığı kararlarla göstermişlerdir. Aynı dönemde görev yapan Çerkezköy Belediye Meclisi üyelerinin çoğunluğu belediye başkanlarına destek vermişlerdir. Bunların, belediye yönetime gelir gelmez ilk meclis toplantısında Çerkezköy geneline hiçbir tedbir almadan verdiği kat artırımı kararları Çerkezköy de otopark sorununu yaratan temel unsurdur. Tüm seçmen vatandaşlar artık oynanan rant oyununu görmeli, sebep sonuç ilişkisini iyi sorgulamalıdır. Oy almak için kurulan rant tuzaklarından belli bir kesim faydalanıp, zenginleşiyor, ama o rantın getirdiği sorunlar şehrin geleceğini karartıyor, şehri yaşanmaz hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.

YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

CHP’ye oy vermiş seçmenlere de seslenen Ordu “Artık futbol takımı taraftarı gibi davranmaktan vazgeçmek gerekiyor. Hizmet yapmak için seçtiğiniz insanların yaptıklarına bakın, rantçılara nasıl hizmet ettiklerini görün. Aldıkları karaların olumsuz etkilerini düzeltmenin bedelini yine sizler veya çocuklarınız ödeyecektir. Rantçıların olumsuzluklarının bedelini yalnız ve yalnız namuslu vatandaşlarımız ödeyecektir. Biz topluma karşı taşıdığımız sorumluluk gereği geçen dönem AKP’li Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aldığı yollardan otopark parası toplanması kararını idare mahkemesine götürerek iptal ettirmiştik, görünen o ki iş yine bize düşüyor. Tekirdağ Büyükşehir belediye meclisi kararından dönmezse onların kararını da yargıya taşıyarak iptal ettirmek için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —