Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu açıldı

Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu, İstasyon Mahallesi Mehmetçik Sokak’ta açıldı.

29.04.2024 14:11:00 0
Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu açıldı

Açılışa Kurum Müdürü Deniz Şahin Yakın ve Kurum Sahibi Nagihan Kaymakçı, kursiyerler, veliler ve davetliler katıldı. Açılışın ardından öğrenciler enstrüman çalarak yeteneklerini sergiledi. 

 

2023 yılının sonunda açılan Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu’nun resmi açılışı Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Kurum Müdürü Deniz Şahin Yakın, “Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu olarak kuruluşumuzun en büyük ve en önemli sebeplerinden bir tanesi en küçük öğrencimizden en büyük öğrencimize ilerlemek istedikleri bu sanat yolunda ışık olabilmek ve yollarını aydınlatabilmektir” dedi. 

 

 

“MEB BAŞARI SERTİFİKASI VEREREK ONLARI CESARETLENDİRDİK”

 

Bu süreci en doğru şekilde yönetebilmek adına okul öncesi grup için düzenledikleri org dersleriyle miniklere bedeni bir enstrüman gibi kullanabilmeyi, ritim duygularını geliştirebilmeyi, bireysel enstrüman dersleriyle gerek küçük, gerekse yetişkin öğrencilere sanatı ve müziği öğretmeyi, bale ve  modern dans kurslarıyla da yeni ve çağdaş bir girişim yapmayı amaçladıklarını ifade eden Yakın, “Bu yolda bize en iyi gelen şey ise tabi ki onların ilerleyişlerini ve başarılarını görmek oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan bir kurum olarak tamamladıkları her seviyede öğrencilerimize MEB başarı sertifikası vererek onları cesaretlendirdik. Uluslararası alanda geçerli olması adına Londra Koleji’yle ortaklaşa yürüttüğümüz eğitim yolunda yine başarı sertifikaları vererek öğrencilerimize destek sağladık. Umuyoruz ki Çerkezköy’de yaşayan herkes müziğin ve sanatın iyileştirici gücüyle tanışır ve biz bu ruhlara dokunabiliriz” diye konuştu. 

 

KURDELE KESİLEREK AÇILIŞ YAPILDI

 

Konuşmanın ardından Kurum Müdürü Deniz Şahin Yakın ve Kurum Sahibi Nagihan Kaymakçı kurdele keserek, Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından öğrenciler enstrüman çalarak yeteneklerini sergiledi. 

 

 

“5 YAŞTAN İTİBAREN ENSTRÜMAN EĞİTİMLERİMİZ BAŞLIYOR”

 

Kursla ilgili bilgi veren Kurum Müdürü Deniz Şahin Yakın, “Müziğin ardından bale ve dans bölümümüzü de yeni açtık. Müzik bölümümüz birkaç aydır çalışıyor. Keman, gitar, bağlama, org ve yan flüt gibi bireysel enstrüman eğitimlerimiz var. Gitar ve bağlamada aynı zamanda 4 kişilik gruplar halinde de eğitim veriyoruz. 5 yaştan itibaren enstrüman eğitimlerimiz başlıyor” dedi. 

 

“ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU KURDUK”

 

Çocuk Korosu’na çok önem verdiklerini ifade eden Yakın, “Çok sesli çocuk korosu kurduk. Müzik eğitiminin temelini çocuk korosu olarak görüyoruz. Çocukların hem sosyal anlamda hem müzikal anlamda kendilerini geliştirmeleri için toplu şarkı söylemelerini önemsiyoruz. 6 yaştan itibaren öğrenciler, çocuk korosu seçmelerimize girebilir” bilgisini verdi. 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10