Özel öğrencilerden Engelsiz Sanat Sergisi

“Engelliler Haftası” dolayısıyla Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Engelsiz Sanat Sergisi gerçekleştirildi.

Çerkezköy 10.05.2024 12:45:00 0
Özel öğrencilerden Engelsiz Sanat Sergisi

Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak, engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” dolayısıyla Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Engelsiz Sanat Sergisi gerçekleştirildi. 

 

Cuma günü saat 10.00’da Çerkezköy Center AVM’de gerçekleştirilen serginin açılışına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Çağrı Erkaraman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

 

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN 

 

10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası’nda Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan sanat serginde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “ Çocuklarımız, birbirinden güzel resimler hazırlamış, hepsinin emeklerine sağlık. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Danışmaz’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesilirken, katılımcılar daha sonra sergiyi gezdi. 

 

 

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK 

 

Engelsiz Sanat Sergisi ile ilgili bilgiler veren Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Çağrı Erkaraman, ‘ Her Çocuk Sanatçı Doğar’ sloganı ile sergimizi hazırladık. Sergimizde engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası’nın bugün ilk günü. Okulumuzdaki öğrencilerimizin El Sanatları ve Görsel Sanatlar Atölyelerinde üretmiş olduğu eserleri bugün burada görücüye çıktı.  Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin tamamı orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve otizmlidir. Sergimizle farkındalık yaratıp, orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli bireylerinden de çok güzel eserler oluşturabildiğini, hayata katılabildiğini, bizlerle kaynaşabildiğini göstermek istedik” dedi. 

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 747 65 10