Stratejik plan oy çokluğu ile meclisten geçti

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi.

Stratejik plan oy çokluğu ile meclisten geçti

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Saat 15.00’te başlayan toplantıda ilk olarak İmar Komisyonuna havale edilen ilçe sınırları içinde kalan parsellerde 10 adet belediye hissesinin ortaklarına satışı görüşüldü. Komisyondan oy çokluğu kararının çıktığı gündem maddesi de AK Partili grubun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İncelenmek üzere İmar ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Çerkezköy Stratejik Planı için görüşen AK Partili Plan ve Bütçe komisyonu üyeleri  ve imar komisyonu üyeleri Dilaver Burak ve Şükrü Dumanlar Ali Dönmez, Ayhan Çitil bilgilendirme konusunda yetersiz kalındığı nedeniyle ilgili gündem maddesine red oyu verirken, CHP’li üyelerin kabul oyu ile oy çokluğu kararı çıktı.

 

REMZİ GARİPTEN DÖRT FORMÜL

Stratejik plan konusunda konuşma gerçekleştiren AK Parti Grup sorumlusu Remzi Garip “  Stratejik plan ile söylediklerimizin aynısı tekrarlıyoruz. Bütün söylediklerimizin bu sığ olması noktasında özellikle arkadaşlarımızın toplantıda inceledikleri planın alen acele yapıldığı, derinlemeye gidilmediği ve durum tespiti yapılmadan tamamen şablon halinde bir stratejik plan görüyoruz. Stratejik plan hazırlanırken dört n formülü vardır. Birincisi stratejik planı yapmadan önce her kurumdan tespit yapılması gerekiyor. İkincisinde bu kurumun nereye gitmesi amaçlanmaktadır. Neler yapmamız gerekiyor.  Ne gibi hizmetler yapalım ki vatandaş memnun olsun. Belediyenin başlıca görevlerinden birisi de insan ve toplum memnuniyetidir. Biz sığ planıdır dedik. Komisyon üyesi arkadaşlarımız bu plan ile ilgili bir saatlik komisyon toplantısında bilgiler edindiler. Üçüncü  plan ise nereye gitmemiz ve nasıl yapılması konusudur. Dördüncüsü ise nasıl değerlendiririz, yaptıklarımız başarılı mı, hedefe ulaştık mıdır? Yani misyon ve vizyonların ile hedeflerin gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

“HAYRETLE KARŞILIYORUM”

AK Partililer olarak mecliste kavga çıkartmak gibi düşüncelerinin olmadığını kaydeden Garip “ Burada dört buçuk senede neler yapılacağı konusunda önemli bir konuyu görüşüyoruz.

 Biz bu dönemde bir plan yapacağız. Bunu vizyon üç satır yazı yerine doldurulup derli toplu gelseydi bizlerde memnun olurduk” dedi. Bu planı bir güne sığdırmadıklarını kaydeden Akay” Bizler herkese ulaşmaya çalıştık.  Meclis üyelerimizin tamamı bu planı bu süreç zarfında görme imkanı oldu. Bütün herkesin görüşü alınmıştır. Bin 200 vatandaşın dilekçesi ile 5 aylık sürede hazırlanan projedir. Belediyenin 5 yıllık hedefidir. Buradaki çekincenizi hayretle karşılıyorum” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E BİRŞEY YAPILMASINI İSTEMİYORSUNUZ”

Garip’in “Herkesin haberi var bizim yok. Bizde bu durumu hayretle karşılıyoruz” cevabı üzerine Akay da “ Stratejik plan ortadadır. Herkes ile fikir alışverişi yapılmıştır” dedi. İlgili gündem maddesi ise AK Partili Belediye Meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Plana red oyu kullanan AK Partili meclis üyelerine sitemde bulunan Belediye Başkanı Akay “Bugün ki tarih kayıt altına geçilmiştir. Önümüzdeki 5 yıl içinde Çerkezköy’de her hangi bir çalışma yapılmasını istemiyorsunuz. Bugün ben bunu anladım. Benim de fikrim budur. Belediyenin çok ciddi manevi zorluklara rağmen hedeflere ulaşacağını inanıyorum. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizlere bu planda katkı veren kurum ve kuruluşlara, tavsiyeleri ile bizleri yalnız bırakmayan Çerkezköylülere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK PARTİLİLERDEN RED OYU

Bir önceki mecliste Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Performans Planı için komisyondan oy çokluğu ile kabul çıkarken, meclise sunulan gündem maddesi de AK Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Önceki toplantının son gündem maddesinde yer alan

Ve oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edilen İsmail Altıntaş varisleri ve Fikret İşcan’ın 420 ada 1 ve 17 nolu parsellere ait  imar planı değişiklik talebi komisyondan oy çokluğu ile kabul edilirken, mecliste oylamaya sunulan gündem maddesi için AK Partili Meclis üyeleri çekimser oy kullandılar. İlgili gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA