Sulak alanlarda larva ilaçlaması yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri Saray’da sulak alanlarda ilaçlama yaptı.

20.04.2024 13:48:00 0
Sulak alanlarda larva ilaçlaması yapıldı


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri, toplum sağlığını tehdit eden sivrisinek larvalarına karşı 11 ilçede eş zamanlı olarak başlattığı ilaçlama çalışması kapsamında Saray’da sulak alanlarda ilaçlama yaptı.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri, Saray’da vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri için halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve hastalık taşıyıcı potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin üremesine müsait sulak alanlar olan gölet, dere, baraj, göl, su birikintisi, çeşme ve bataklıklarda larva mücadelesine başladı.

 

 

11 İLÇEDE EŞ ZAMANLI BAŞLADI 

 

11 ilçede eş zamanlı başlayan larvasit uygulamaları periyodik olarak ilkbahar-yaz dönemi boyunca aralıksız sürdürüleceği kaydedildi. Larvayla mücadele çalışmaları kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri tarafından Saray’da sulak alanlarda ilaçlama yapıldı. 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10