Tarih: 21.05.2014 20:06

Süt Günü etkinliklerle kutlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SÜTÜ

Yarışmada öğrenciler yoğurdu en önce bitirebilmek için kıyasıya yarıştı. Öğrenciler, gözleri kapalı bir şekilde birbirlerine yoğurt yedirirken çevredeki vatandaşlar da heyecanlı anlar yaşadı. Yarışmaların yanında Tekirdağlı süt ve süt ürünleri üreticilerinin açmış olduğu stantlarla vatandaşlara süt ürünleri ikram edildi. Programda konuşan Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak “Tekirdağ’da üretilen süt Türkiye’nin en kaliteli ve hijyenik sütü” dedi.

 

 

SÜTE OLAN İLGİ ARTACAK

Soyak, etkinlikle vatandaşlara ve öğrencilere sütü ve süt ürünlerini tüketmesi konusunda dikkat çekmek istediklerini ifade ederek “21 Mayıs Dünya Süt Günü bütün dünyada Süt Günü olarak kutlanıyor. Dolayısıyla biz de bugüne ayrı bir önem veriyoruz. Süt tüketiminin arttırılması, süt ürünlerine olan ilginin arttırılması amacıyla bu organizasyonu yaptık. Bu çalışmanın süt ürünlerine ilgiyi arttıracağını, süt tüketimini artıracağını ve önemli proteine sahip olan süte olan ilgiyi arttıracak” dedi.

HASTALIKLARDAN ARİ BÖLGE

Trakya Bölgesi’nin şap hastalığından ari bölge olduğunu bu yüzden en kaliteli sütün Trakya Bölgesi’nde hatta Tekirdağ’da olduğunu dile getiren Soyak, Türkiye’nin en kaliteli ve en hijyenik sütlerinin Tekirdağ’da üretildiğini belirterek “Çünkü hayvanlarımız sağlıklı ve 25 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nden şap hastalığı arilik belgesine sahibiz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —