Tarhana hazırlıkları başladı

Hayrabolu'da evlerde tarhana hazırlıkları başlarken, tarhana hazırlığı yapan Ayşe Erdem, kışın soğuk günlerinde pişirilen enfes tarhananın tadına doyum olmadığını belirterek, "Tar

Tarhana hazırlıkları başladı

TÜM KIŞ TÜKETİYORUZ

Hazırladığı tarhanayı bütün kış tükettiğini söyleyen Erdem, aynı zamanda şehirlerde tarhana yapamayan sevdiklerine de hediye ettiğini belirtti. Tarhanayı nasıl hazırladığına ilişkin de bilgi veren Erdem “Erdem, "Un, yoğurt, etli kırmızı biber, domates ile az miktarda lezzetlendirmek için soğan katılarak hazırlanan hamur lezzetlenmesi için 1-2 gece bekletilir. Sonrasında da hamuru önce büyük büyük parçalar, daha sonra da ellerimizin yardımıyla daha küçük parçalara bölerek fazla güneş görmeden kurutup sonrasında elekten geçirerek kışa hazır hale getiriyoruz” dedi.

Haber Merkezi