Tarih: 01.03.2019 14:16

Tarım üreticilerinin sorunları konuşuldu

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı  Arslan Yurt,  Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Burhan Alim, Ahmet Tokgöz ve Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Çorlu Ziraat Odası Başkanı ve çok sayıda üreticimiz katıldı.

 

 HEDEFİMİZ ÜRETİCİMİZİN ÖNCELİKLE HEDEFİNİ KENDİ BELİRLEMESİDİR

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Hedefimiz üreticimizin öncelikle hedefini kendi belirlemesi, seçtiği hedef doğrultusunda elindeki mevcut hayvanların bakım, besleme ve çevre şartlarını iyileştirmesidir. Daha sonrasında ise gerek kaba yemini ve gerekse kesif yemini kendi işletmesinden kendi ürettiği yemle hayvanların ihtiyacını kaşılayarak ırkına uygun bir rasyon hazırlayıp işletmeyi daha karlı bir hale getirmesidir. Kaliteli kaba yemlerden özellikle Yonca otu %20-24 oranında yüksek protein kaynağına sahip, vitamin ve mineral maddelerce zengin, dengeli yem kompozisyonuna sahiptir. Hayvanlar tarafından iştahla tüketilirken, süt verimini ve sütün kalitesini arttırırlar. Metabolik hastalıkları büyük oranda önler, döl verimini artırır ve işletme maliyetlerini düşürür. Kuru arazi koşullarında yonca ekilemiyorsa; protein değerleri yüksek olan Korunga, Macar Fiğ, Adi Fiğ, Yem Bezelyesi veya İtalyan Çimi ekilebilir. Ayrıca tek yıllık baklagil yem bitkileri hayvanlarımıza faydalı olduğu kadar topraklarımıza organik madde oluşumu açısından da önemli bir yere sahiptir. Tek yıllık baklagil yem bitkileri münavebeli tarıma uygun olup kendisinden sonra ekilen ürünlerin verimlerini artırırlar. Müdürlük olarak kendi yemini kendisi üretmek isteyen ve rasyonunu hazırlamak isteyen üreticilerinize her türlü teknik desteği yapmaya hazırız, yeter ki onlar bizlere gelsinler ve danışsınlar" dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından toplantı Mühendis Burcu Türe’nin konuyla ilgili yaptığı sunumla devam ederken, sunumun ardından ise kendi yemini kendi üreten üreticilere teşekkür belgeleri verildi. Son bölümde üreticilerden gelen soruların cevaplanmasıyla toplantıya sona erdi.

 

Haber: Sevim BOZKURT




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —