Tekirdağ deprem bölgesine destek için tek yürek oldu

Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere içerisinde et bulunan frigorifik soğutuculu kamyon Muratlı’dan uğurlandı.

Muratlı 12.02.2023 12:41:00 0
Tekirdağ deprem bölgesine destek için tek yürek oldu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a uğurlama sırasında Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, ilçe protokolü ve yardımsever vatandaşlar eşlik etti.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM İÇİN HAZIRLANDI 

Çerkezköy, Çorlu, Süleymanpaşa, Kapaklı ve diğer ilçelerin ardından Muratlı’dan da deprem bölgesine yardım için araç hazırlandı.  Vali Aziz Yıldırım, içerisinde et bulunan frigorifik soğutuculu kamyonu, Muratlı Kaymakamlığı önünden uğurladı. Uğurlama sırasında konuşan Yıldırım, “Vatandaşlarımızın ne kadar yardımsever, ne kadar fedakar ve cefakar olduğunun en açık göstergelerinden biri. Elbirliği ile seferber olan tüm Tekirdağ halkına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi

212 KÜÇÜKBAŞ 9 BÜYÜKBAŞ HAYVAN BAĞIŞLANDI 

Muratlı’da hayvan besiciliği yapan Mehmet Kuş, Selçuk Çoban ve Olcay Kalaba önderliğinde başta Muratlı’nın 20 mahallesi olmak üzere; Ahmetbey, Karacakılavuz, Muzruplu, Kılıçlar, Bıyıkali, Karaevli, Ferhadanlı, Evciler, Osmanlı, Velimeşe, Karabezirgan, Kaşıkçı, Banarlı ve Kandamış Mahallelerinden 212 adet küçükbaş, 9 adet büyükbaş hayvan bağışlandığı belirtildi.  Depremde etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere hayvanların kesimi yapılarak etlerin soğuk zincir taşımaya uygun frigorifik kamyona yüklendiğini ve yola çıktığını söyleyen yetkililer, “Gaziantep Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin soğuk hava deposuna nakli yapılacaktır” dedi. 

YARDIM ÇALIŞMALARINI TAKİP ETTİ 

Vali Aziz Yıldırım daha sonra deprem afetinden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönderilecek olan insani yardım malzemelerinin toplandığı Muratlı Halk Eğitim Merkezi’nde yardım çalışmalarını yerinde takip etti. Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur’dan yardımların toplanma süreci hakkında bilgi aldı.

KUMAŞLARDAN GİYSİ DİKİYORLAR 

Vali Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi’nde deprem bölgesine göndermek üzere kumaşlardan giysi diken kadınlarla sohbet etti. Yardımseverlikleri sebebi ile tebrik ederek kolaylıklar diledi. Vali Aziz Yıldırım’a Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, ilçe protokolü eşlik etti.

Haber / Semih SARMA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10