Türk- Metal Sendikasından geniş katılımlı iftar

Türk-Metal Sendikası tarafından Çerkezköy Wyndham Hotel’de geniş katılımlı bir iftar programı gerçekleştirildi.

Çerkezköy 28.03.2024 15:32:00 0
Türk- Metal Sendikasından geniş katılımlı iftar

İftar programına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Türkiye Liman Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Çerkezköy Müftüsü İdris Çakmakaş ile sendika üyeleri katıldı. 

 

 

 

HER ZAMAN YANININDAYIZ 

 

Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak programda yaptığı konuşmada, "Mübarek Ramazan ayında iftar programında protokol üyelerini ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Yakın zamanda kaybettiğimiz sendikamızın onursal başkanı Pevrul Kavlak’ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türk Metal Sendikasının onursal başkanın bizlere emanet ettiği sendikamıza yeni başkanımız liderimiz Uysal Altundağ önderliğinde bölgemizde bir tek sendikasız metal işçisi kalmayana dek büyük mücadelemize gece gündüz demeden devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde yarında sendikamıza sahip çıkarak genel başkanımızın ölümüne yanındayız. Bu kutsal emek mücadelesinde rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu. 

 

 

 

 

KATILIM SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ise iftarda yaptığı konuşmada iftar programına katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Atalay, “ Ramazanınız mübarek olsun. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Yol arkadaşım genel başkanınız Pevrul Kavlak ile birlikte 17 yıl çalıştık. Türk-İş ve benim yanımda kapı gibi durdu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

 

Geçtiğimiz gün Zonguldak’ta madende iftar yaptığımız arkadaşlarımızın selamlarını getirdim. Türk-İş 1 milyon 400 bin üyesi bulunan bir ailedir. Türk Metal olarak sendikaların başında geliyorsunuz. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası lokomotiftir.1 Mayıs’ı İstanbul yada Bursa’da kutlayacağız” dedi.

 

ÜLKENİN SİGORTASIYIZ 

 

Bu ülkenin ekonomisine katkı sağladıklarını kaydeden Atalay, “ Yarım asırdır her gün bir sıkıntımız oluyor. Üyelerimize yönelik çok güzel bir sözleşme yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum. Türk-İş’in 81 vilayette il temsilcileri vardır. 10 yıldır Genel Başkanlık yapıyorum. Zaman zaman sendikalar bedel öder. Kamuoyunda işçiyi aşağılama ve sendikayı itibarsızlaştırma hareketleri devam ediyor. Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozdan ülkenin bize ihtiyacı vardır. Türk-İş 73 yıldır Türkiye’den ve işçilerden yana olmuştur. Kısacası ülkemizin çıkarlarının yanında olmuştur. Sendikalara sahip çıkın. İnandığınız, güvendiğiniz adamın yanında olunuz. Biz beş milyon emekçinin bulunduğu koskocaman bir aileyiz. Bu ülkenin sigortasıyız. 1 Mayıs’ta sorunlarımızı meydanlarda konuşacağız. Vergi sorunumuz var, taşeron işçiler benden hayırlı haberler bekliyorlar. Metal işçisinin iyi günde de kötü gününde de kapı gibi yanında duracağım. Bugüne kadar da başınızı öne eğdirecek bir şey de yapmadım” dedi. 

 

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM 

 

İftar programında konuşma yapan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “ 7 aydır Tekirdağ'dayım göreve başladıktan 1 hafta sonra Kapaklı'yı ziyarete geldim. İlk ziyaret ettiğim ilçe Kapaklı idi. Biz mülki idare amirleri eğitime çok önem veririz. okula çok önem veririz. Yapılmakta olan okulları ziyaret ettik. Göreve başladıktan 1 hafta sonra Murat Koçak başkanla birlikte sendikanın yaptığı okulun başında tanıştık. Tekirdağ Valisi olarak sendika başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ülke için en önemli konulardan bir tanesini destekledikleri için teşekkür ederim. Bugün burada olmaktan sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyor. Hayırlı Ramazanlar diliyorum "dedi.

 

 

ÖVÜNEBİLECEĞİMİZ BİR SENDİKAMIZ VAR 

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’da konuşma gerçekleştirerek, “ İftar yemekleri bizi aile olarak camia ve toplum olarak belki de ne güzel ifadesiyle birbirini seven insanlar olarak bir araya getiren önemli dayanışma anlarıdır. Bu sofralarda kardeşliği ararken sesimize, ses yüreğimize yaren ekmeğimize yoldaş ararken aslında kendimize bulduk. Bir işçi, bir emekçi, bir sendikacı  ve kendini bu sendikaya adamış bir kardeşiniz olarak ne mutlu ki birlikteyiz ne mutlu ki övüneceğimiz bir sendikamız var. Çerkezköy şubemizin yanı sıra Kapaklı, Çorlu ve İstanbul Avrupa yakası şubelerimizden de katılan arkadaşlarımız hepiniz fedakarlığın, vefanın, kardeşliğin,emeğin ve emekçinin yani Türk metalin sofrasına hoş geldiniz. Merhum Genel Başkanımız Pevrul Kavlak için önemli olan her şey benim içinde önemlidir. Tıpkı dürüstlük ve sadakat gibidir. Çünkü Anadolu’nun türküleri, ozanları gibi tıpkı bu toprakların kol kola girmiş insanları tıpkı çeliğe su katan emekçileri tıpkı Çerkezköy gibi önemlidir. Kapaklı, Çorlu, İstanbul şubelerimiz ülkemizdeki diğer Türk Metal kaleleri gibi metal emekçilerimizin huzurla karnını doyurduğu, aileler kurduğu, kök saldığı, güvenli çalışıp ürettiği Türk Metal Sendikasının Trakya’daki lokomotifleridir” dedi.

 

 

 

 

ÖVÜNÇ VE GURUR KAYNAĞIDIR 

 

Türk Metal’in istikrarın, güvencenin, büyümenin, örgütlü toplum bilincinin adeta simgesi olduğunu ifade eden Altundağ, “ Konuşmamda Çerkezköy’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu şehirde öyle bir ruh öyle bir maya var ki insana kattığı değerle almasını bilene verdiği karakterle onu baş tacı yapar ve omuzlarında taşır. 1991 yılında henüz 29 yaşındaki genç bir delikanlıyken buraya gelen ve efsane olarak ayrılan Merhum Genel Başkanımız Pevrul Kavlak içinde öyle olmuştur. Merhum genel başkanımız tezgâhın kitleleri peşinden sürüklemeye burada Çerkezköy’de başlamıştır Bu şehirden çıkan Türkiye sevdalısı insanlar arasında genel başkanımızın da olması hem bu kentin insanları için hem de bizler için övünç ve gurur kaynağıdır. Kurulduğu yıldan bu yana bölgede Türk Metal emekçilerinin umudu olan Çerkezköy ve diğer şubelerimizin, hem üyelerimizin ve hem de üye olmayı bekleyen güvenceli metal emeçleri için umut olmaya devam etmektedir. Bunu yapmamız için büyümek, güçlenmek, hedeflerimizi ona göre çizmek zorundayız” dedi. 

 

SİZLERE DE GÖREVLER DÜŞÜYOR 

 

Altundağ, “ Türkiye’nin ve Dünya’nın için de bulunduğu koşullara bakıldığında sendikalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu artık herkes görüyor. Ama siz bu ayrımcılığı görmüyor yaşıyorsunuz. 300 bine ulaşan üyemizin yaşadığı ayrıcalık imzaladığımız sözleşmeler ve üyelerimiz için hayata geçirdiğimiz yeni nesil sendikacılık sayesindedir. Bu ayrıcalıklar bizden önceki değerli başkanlarımızın bize mirası ama bizden bayrağı gelecekte devir alacak genç sendikacılarından emanetidir. Bende bu mirasa ve emanete gücüm el verdiği sürece sahip çıkacağım. Bu emanet sadece bana verilmedi. Hep beraber bize düşen beraberliğimize daha sıkı sarıp Türk metal emekçilerinin umudu olmaya devam etmeliyiz. Türkiye işçi sınıfının önünde yürümeye devam etmek ve diri olmaktır. Bu duygularımla ramazan ayınızı kutlarken ailelerinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi. 

 

 

DAİMA EMRİNİZDEYİZ 

 

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, “ Rabbim tutmuş olduğunuz oruçları ve duaları kabul eylesin. Bugün aramızda olan genel başkanlarımıza ve protokol üyelerimize şubem ve Çerkezköy şubesi olarak çok teşekkür ediyorum. Kısa bir zaman önce onursal başkanımız Pevrul Kavlak’ı kaybettik. Mekanları cennet olsun.Uysal Altundağ başkanımız Genel Başkanlık görevini üstlendi. Yükünüz ağır, bunun bizlerde bilincindeyiz ve farkındayız. Ama sizlerin bilgisi, eğitimi, tecrübesi bu işin üzerinden hakkı ile geleceğinden sendikamızı çok çok ileriye taşıyacağından anlımızın akı gibi eminiz hiçbir şüphemiz yoktur. Daima bir adım gerinizde ve daima emrinizdeyiz” dedi. Öte yandan basının davet edilmediği toplantının basına iftar sonrası servis edilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10