Uğur Mumcu Saray’da anıldı

Ankara'da 24 Ocak 1993'te otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. Yılında Saray’da adının yaşatıldığı Uğur Mumcu Parkı’nda heykelinin önünde anıldı.

Saray 24.01.2024 15:26:00 0
Uğur Mumcu Saray’da anıldı

Anma Programına; Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Yavuz Candan, Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Neşeli ve Yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Saray Şubesi Başkanı Metin Durak, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Saray 2009-2014 Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Levent Köksalan, CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Çoban, CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Önder Çelik, CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Ufuk Uysal, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

“TÜRKİYE’NİN KAYBETTİĞİ EN BÜYÜK DEĞERLERDEN BİRİSİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programı CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler’in konuşmasıyla devam etti. Gürler, “ Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 31. Yıldönümü. Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış; Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir” dedi. 

 

 

“TÜRK MİLLETİNİN AKLINDA VE YÜREĞİNDE SONSUZA DEK VAR OLACAK”

Gürler, “Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu 31.ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice Uğur’lar yetişmesini diliyorum” diye konuştu. 

KARANFİLLER BIRAKILDI
Konuşmaların ardından Uğur Mumcu Heykeli’ne karanfiller bırakıldı. 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10