Vali Yıldırım: Hayrabolu OSB bir başarı hikayesi

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Cami'sinde sanayicilerle birlikte iftar yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Hayrabolu OSB bir başarı hikayesi. Yönetimiyle, üretimiyle, sanayicisiyle, yer seçimiyle bir başa

Hayrabolu 29.04.2022 14:20:00 0
Vali Yıldırım: Hayrabolu OSB bir başarı hikayesi

Düzenlenen iftar programına; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Hayrabolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kağıtçı, Hayrabolu OSB Bölge Müdürü Ethem Çetin, Hayrabolu ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, iş adamları, sanayiciler ve işçiler katıldı.

 

BİR BAŞARI HİKAYESİ

 

İftar, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruçlar açıldı.  Yemeğin ardından konuşan Vali Yıldırım, Hayrabolu OSB’nin bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, “Yönetimiyle, üretimiyle, sanayicisiyle, yer seçimiyle bir başarı hikayesi. İstanbul’a yakın alanlarda Çerkezköy’de, Çorlu’da, Kapaklı’da ve Ergene’de organize sanayilerin kurulması gayet normal olarak karşılanabilir ama oradan daha uzak olan Hayrabolu’da böyle bir organize sanayi olur muydu? Demek ki olurmuş. Bunu kime borçluyuz. Öncelikle burada güzel bir yönetim sergileyen önceki yönetime de şimdiki yönetime de borçluyuz ama gecesini gündüzüne katan OSB Müdürü Ethem Bey’in hakkını teslim etmeyi arzu ederim” dedi.

 

 

2 BİN CİVARINDA AİLEYE EKMEK GİDİYOR

 

Hayrabolu’nun bir genişleme alanı olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “Siz değerli sanayicilerimiz ürünler ihraç ediyorsunuz. Geçen seneden daha güzel rakamlara ulaştığımızı görüyoruz. İnşallah bundan sonra daha da fazla olacak. 2000 civarında aileye buradan ekmek gidiyor. Bu çok önemli bir şeydir Hayrabolu için. Ethem Bey’de az önce söyledi. Buranın genişleme alanı var. İyi bir hukuki süreç takip edildi. Şimdilik aldık, inşallah yüzde 50 kadar büyüyecek ama ben gelen talepleri gördüğümde bunun da yetmeyeceğini görüyorum. Allah nasip ederse Hayrabolu bugüne kadar sadece tarımla anılmışken bunda sonra tarımın yanında sanayisi ile sanayi üretimi ile de katkıda bulunacak, gerek Tekirdağ’a gerek ülke ekonomisine. Katkıyı yapan siz değerli sanayici arkadaşlarıma, sanayide üretim yapan işçi kardeşlerime ve onların kıymetli ailelerine teşekkürü borç biliyorum. Tüm günlerinizin bayram tadında geçmesini diliyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10