Vali Soytürk, zeytin üreticileriyle bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk Şarköy’de bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretleri kapsamında zeytin üreticileriyle bir araya gelen Soytürk, “Buradaki zeytincilik daha çok sofra üzerine, onu anladım.

Şarköy 6.11.2023 11:19:00 0
Vali Soytürk, zeytin üreticileriyle bir araya geldi

 

Az önce bir bahçeye de gittik. Maşallah çok güzeldi. Allah nazarlardan saklasın. Hem dünyada hem Türkiye'de zeytinde bir sıkıntı var. Bu dönemde bu kadar verimli bir bahçede olmaktan da hem mutlu oldum hem çok keyif aldım” dedi. 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ziyaretleri kapsamında ilk olarak Şarköy Kaymakamlığını ziyaret etti. 

 


YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI 


Soytürk; Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Ardından kaymakamlık makamında Kaymakam Helvacı, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Vali Soytürk’e brifing verdi.


“BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI”


Vali Recep Soytürk, Şarköy ziyaretleri kapsamında Yeni Çarşı Polis Merkezi Amirliğini ziyaret etti. Polis Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulunan Soytürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’tan bilgi aldı. 947 metrekare açık alana, 402 metrekare kapalı alan sahip Çarşı Polis Merkezi Amirliği’nin Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırıldığını kaydeden yetkililer, “Büyük ölçüde tamamlanmıştır. Yapımı sona erdiğinde Şarköy ilçemizde uzun yıllar asayiş hizmeti verilecektir” dedi. 

 


BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI 


Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, daha sonra Eski Öğretmen Evi Arazisini ziyaret etti. Araziyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Vali Recep Soytürk ilçe ziyareti kapsamında Şarköy Belediyesini ziyaret etti. Şarköy Belediye Başkan Vekili Zekeriya Güven, Başkan Yardımcısı Gülten Yanık tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından başkanlık makamında Başkan Vekili Güven’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


MUHTARLARI DİNLEDİ 


Soytürk, ilçe ziyareti kapsamında Şarköy Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında muhtarlarla bir süre görüşen Vali Soytürk, muhtarların talep ve beklentilerini dinledi. Vali Recep Soytürk, ilçe ziyaretleri kapsamında Kore Gazisi Hüseyin Turhan Baykan’ı ziyaret etti. Gazi Baykan’la yakından ilgilenen Vali Soytürk, hal ve hatrını sorarak bir süre sohbet etti.

 


ZEYTİN HASADINA KATILDI 


Soytürk, ilçe ziyareti kapsamında Şarköy’ün Cumhuriyet Mahallesi’nde hasat yapan zeytin üreticisi Hüseyin Postacı’yı ziyaret etti. Zeytin üreticisi Postacı’nın hasadına katılan Vali Soytürk, zeytinlik hakkında bilgi aldı. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Soytürk, bol ve bereketli bir hasat diledi.


“DÜNYADA 18 ÖDÜL ALMIŞ BİR HALE GELDİ”


Vali Recep Soytürk, Şarköy Eriklice Mahallesi’nde zeytin üreticisi vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında bir konuşma yapan Vali Soytürk, “Bugün Şarköy’e geliş amacımız zeytinle ilgili bir etkinlik yapmak. Sağ olsun Kaymakam Bey’imiz hazırlıklarını yaptı. “Zeytinyağı ile ilgili neler yapabiliriz. Daha fazla para kazanılabilir hale nasıl getirebiliriz?” konusunu bir konuşalım, sohbet edelim dedik. 

 

 

Ben Kilis Valisi iken Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya 5 yıl önce bize bir perspektif çizdi. Çalıştık ve 5 yıllık çok uzun bir çalışma sonucunda, şu an Kilis zeytinyağı dünyada 18 ödül almış bir hale geldi. Zeytinyağı çok daha fazla paraya satılabiliyor ve Kilis yağı deyince birçok firma da “evet ben Kilis yağı istiyorum” der hale geldi” dedi. 


“HEM DÜNYADA HEM TÜRKİYE'DE ZEYTİNDE BİR SIKINTI VAR”


Soytürk, “Buraya gelince Şarköy'de zeytinyağı ve zeytin olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum. Bir tecrübemiz var. “Neler yapabiliriz? Ne katkı sağlayabiliriz? Hangi projeleri uygulayabiliriz?” diye düşündük. Sağ olsun Mücahit Hocam sabahtan beri burada tarım teşkilatıyla, çiftçilerimizle sohbet ediyor. Bunun sonucunda bir değerlendirme yaparız. Elimizden ne geliyorsa Valilik olarak, Kalkınma Ajansı olarak, Kaymakamlık olarak, Tarım Teşkilatı olarak katkı sunmak isteriz.

 

 Buradaki zeytincilik daha çok sofra üzerine, onu anladım. Az önce bir bahçeye de gittik. Maşallah çok güzeldi. Allah nazarlardan saklasın. Hem dünyada hem Türkiye'de zeytinde bir sıkıntı var. Bu dönemde bu kadar verimli bir bahçede olmaktan da hem mutlu oldum hem çok keyif aldım. Ben sözü fazla uzatmayacağım. Mücahit Taha Hoca'ya söz vereceğim ama asıl sizin söyleyecekleriniz bizim için önemli.

 

 

 Sizden alacağımız bilgiler önemli. Onlar üzerinden çalışmalar yapacağız ve projeler yapacağız ve onları da uygulamak istiyoruz. Ben tekrar hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” Şeklinde konuştu. 


VATANDAŞLAR TALEP VE BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ 


Ardından bir konuşma yapan Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Şarköy zeytini hakkında düşüncelerini ifade etti ve değerlendirmelerde bulundu. Akabinde zeytin üreticisi vatandaşlar söz alarak sorun, talep ve beklentilerini Vali Soytürk’e ilettiler. Sonrasında Şarköy zeytinin daha iyi hale getirilmesi için istişarelerde bulunuldu.


MÜREFTE İLKOKULU’NU ZİYARET ETTİ 


Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Eriklice Sulama Kooperatifi Zeytin Ekipmanları Satış Mağazasını ziyaret etti. Satış mağazasını gezen Vali Soytürk, yetkililerden zeytin ekipmanları ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı. Daha sonra güçlendirmesi yapılan Mürefte İlkokulu’nu ziyaret eden Soytürk, okulu gezerek incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı. Mürefte İlkokulu’nun güçlendirmesinin Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırıldığını kaydeden yetkililer, “Okul, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı başında hizmet vermeye başlamıştır” dedi. 

 


BİLGİ ALDI 


Mürzey Gıda A. Ş. Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret eden Soytürk, fabrikayı gezerek Mürzey Gıda A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Koçer’den fabrika ve zeytinin yağa dönüşme süreci hakkında bilgi aldı. Vali Recep Soytürk, Şarköy ziyaretleri kapsamında Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ziyaret etti. Satış kooperatifini gezen Vali Soytürk, kooperatif ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

 


JANDARMA KARAKOLUNU GEZDİ 


Soytürk, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından tadilatı yaptırılan Mürefte Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Karakolu gezen Vali Soytürk, tadilat çalışmaları hakkında İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin’den bilgi aldı. 2 bin 436 metrekare alana sahip Jandarma Karakolu’nun tadilatı sona erdiğinde Şarköy’de asayiş hizmeti vereceği kaydedildi. 


Haber / Semih SARMA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10