Vatandaşlara meşhur Hayrabolu tatlısı ikram edildi

Çerkezköy’de 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hayrabolu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Tekirdağ’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Hayrabolu tatlısı vatandaşlara ikram edildi.

22.05.2024 16:16:00 0
Vatandaşlara meşhur Hayrabolu tatlısı ikram edildi

2022 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde ve dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor ve yöresel ürünlerin tanıtılması sağlanıyor.

 

 

500 HAYRABOLU TATLISI İKRAM EDİLDİ 

 

Tekirdağ’da Türk Mutfağı Haftası Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile başlamıştı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hayrabolu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Tekirdağ’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Hayrabolu tatlısı Çerkezköy Belediye Meydanı’nda kurulan stantta vatandaşlara ikram edildi. 

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK 

 

500 Hayrabolu tatlısının ikram edildiği etkinlik ile ilgili bilgi veren yetkililer, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin Tekirdağ’ın yöresel ürünlerinin ilçelerde düzenlenecek çeşitli programda tanıtılmaya devam edileceği kaydedildi. 

 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 747 65 10