Yeni meclis Cumartesi günü toplanacak

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra mazbatalarını alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve meclis üyeleri 13 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da ilk toplantıda bir araya gelecek.

Çerkezköy 8.04.2024 15:10:00 0
Yeni meclis Cumartesi günü toplanacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye meclis üyeleriyle ilk toplantısını 13 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirecek. 

 

SEÇİM YAPILACAK

 

Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek toplantıda meclisin en genç 2 üyenin katip olarak divana davet edilmesi, açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gündemin ilk maddesinde meclisin birinci ve ikinci başkanvekilleri seçilirken, bir sonraki gündem maddesinde ise divan katipliği seçimi ve encümen üyeleri seçimi yapılacak. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri ile Tarife Komisyonu Üyelerinin seçileceği toplantıda Birlik Tüzüğü’nün 13 üncü maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimine kadar Belediyeyi Marmara Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin ardından, Birlik Tüzüğünün 9.maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Belediyeyi Trakya Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 2 asil ve 1 yedek üye seçimi yapılacak. Birlik Tüzüğü’nün 7’nci maddesi gereğince bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Belediyeyi Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 3 asil ve 1 yedek üye seçimi yapılacak. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16'ncı maddesi gereğince; Belediye Meclis Toplantısının sesli veya görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması konusu görüşülecek. 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLECEK 

 

Gündemin 11’inci maddesinde Çiftçi Malları Koruma Meclisine üye seçimi yapılırken, 13’üncü gündem maddesinde  Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 02.04.2024 gün ve 2024/120 sayılı yazısına istinaden Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üyenin seçilmesi yapılırken, bir sonraki gündem maddesinde  seçilmesinin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 04.04.2024 gün ve 359 sayılı yazısına istinaden Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üye belirlenecek. Gündemin 14’üncü maddesinde 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 32. maddesi gereği, Sosyal Denge sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi, İnsan kaynakları Eğitim Müdürlüğü’nün 03.04.2024 gün ve 87668 sayılı müzekkeresinin müzakeresi görüşülürken, bir sonraki gündem maddesinde denetim komisyon raporu sunulacak. Gündemin son maddesinde 2023 yılı faaliyet raporunun belediye meclisince görüşülüp karara bağlanacak. 

 

İŞTE YENİ MECLİS ÜYELERİ 

 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çerkezköy Belediyesinin yeni meclis üyeleri de belirlenmiş oldu. Erdal Zengin, Suat Özgücü ve Saim Ünal, Cengiz Memiş, Gökay Keleşoğlu, Bulut Becerik, Yunus Erçin, Enver Bayram, Memet Kadak, Aynur Sezer,  Orhan Yazıcı, Tunay Çınar, Beytullah Coşkun, Beyza Kurt, Abdullah Şakrak, Cevdet Aykaç, Bülent Tansaliç, Murat Temel, Caner Kurtoğlu Cumhuriyet Halk Partisini mecliste temsil ederken, Cumhur İttifakını ise mecliste Ümit Kök, Ali Çolak, Adem İçli, Habip Çelik (MHP), Nuran Yeşil, Abdullah Coşkun, Mehmet Gazi Eser, Bünyamin Sönmez, Nilgün Yaman, Nihat Turan, Erdal Çelik (MHP) ve Mehmet Keleş temsil edecek. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10