Tarih: 16.04.2018 18:15

Yurdakul: Önemli yatırımlar aldık

Facebook Twitter Linked-in

KİM KATILDI?

 

Kahvaltı programında; CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Sivil Toplum Kuruluşu ve Kooperatif Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilal Temurtaş, CHP Malkara İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, CHP Malkara İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Yeniceli ve basın mensupları yer aldı.

 

325 BİN DÖNÜM MERANIN 120 BİN DÖNÜMÜNÜ ISLAH ETTİK

 

Malkara’nın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin başkenti olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Bizim bu bölgeye yapacağımız yatırımların büyük bir bölümü de tarım ve hayvancılık alanında destek olacak yatırımlar olması gerekiyordu. Biz de bu konu üzerinde durduk. Tekirdağ halkı 2014 yılında çok önemli bir karar vererek sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışacak kişileri Tekirdağ ilçelerine belediye başkanı olarak seçti. Bu temelin ana malzemesi Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleridir. Tekirdağ'ın sahip olduğu 325 bin dönüm meranın 120 bin dönümünü ıslah ettik. Türkiye'deki hiçbir büyükşehir bu büyüklükte bir ıslah çalışması gerçekleştirmedi. Malkara ve Büyükşehir Belediyesi olarak Birlik Yem'i de üzerimize alarak önemli bir çalışma yaptık.  Tekirdağ'da günde bin ton süt çıkıyor. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Tüm çalışmalarımız Malkara ilçesine hayırlı olsun.” dedi.

 

MALKARA 150 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM ALDI

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da; “Belediyelerin arıtma tesisleri bitmiş vaziyette. Türkiye'de kalitesi en yüksek su sıralamasında 3. sırada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var.  İlk üçteyiz. Göreve geldiğimizde her yer asbestli boruydu. Bazı Mahallelerimizde sular kontrol edildiğinde sıkıntılar çıkıyordu. Bunların hepsi çözüldü. Birlik ve Beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Burada başkanlara düşen görev Sivil Toplum Kuruluşları'nın birlik ve beraberliğini sağlamak” dedi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise amaçlarının Malkara'nın daha da gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesinin ilçemize yaptığı yatırımlar Cumhuriyet tarihi boyunca bir yerel yönetimin gerçekleştirdiği en büyük yatırımlardandır. Malkara 150 milyon liranın üzerinde yatırım aldı" dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —