Zıvalıoğlu: Adım adım Turan’a gidiyoruz

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Çerkezköy’deki Alparslan Türkeş Parkı’nda Gündem Özel programında Gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

Çerkezköy 27.05.2022 16:25:00 0
Zıvalıoğlu: Adım adım Turan’a gidiyoruz

2002 yılında daha 14 yaşındayken Ülkü Ocakları ile tanıştığını ve bu tanışmanın hayatında en çok şükrettiği anlardan biri olduğunu kaydeden Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “Allah’a şükürler olsun 20 yıldır Ülkü Ocakları’nın içerisindeyiz. Birçok makamda mevkide görev aldık, görevler yaptık, görevler verdik arkadaşlarımız ile birlikte. 2015-2017’de Çorlu ilçe Ocak Başkanlığı yaptım. Tekirdağ teşkilatlarda İl Ocak Başkan Yardımcılığında bulundum. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Yıldırım Beyin talimatları ile birlikte 19 Eylül 2020 tarihinde Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı vazifesine atanarak burada göreve başladık. Gayemiz Allah rızası. Türk gençliğine ilimde, bilimde, teknikte, her manada en doğrusunu verip aktarabilmeye gayret ediyoruz” dedi.

“TEKİRDAĞ’DA FARKLI BİR VİZYON ORTAYA KOYMAYI AMAÇLADIK”

Ülkü Ocakları’nın bir vizyonunun olduğunu ifade eden Zıvalıoğlu, “Eğitim ve kültür gerekliliğinin yanı sıra biz Ülkü Ocakları’na Tekirdağ’da farklı bir vizyon ortaya koyalım istedik. Çünkü göreve geldiğimizde şunu ifade ettik ‘Biz örnek ve öncü Ülkü Ocakları anlayışı ile çalışacağız’ Dolayısıyla bulunmuş olduğumuz coğrafyada ve ilimizde, bölgemizde Balkanlardan göç eden soydaşlarımızın yoğunluğundan mütevellit Balkanlar meselesine bir gerçeklik katalım istedik. Bu kapsamda çalışmalarımıza Ocak ayında başladık. Bu çalışmalar tam bir yıl boyunca sürdü ve devam edecek. Biz Ülkü Ocakları’na vizyon kazandıralım diye yola çıktık ama şunu fark ettik, bu mesele sadece Ülkü Ocakları’na vizyon olarak kazandırılacak bir mesele değil. Orada Türk ve Müslüman olarak kalabilmek adına bu zulümlere, sıkıntılara gark olan arkadaşlarımızın aslında bugün burada genç arkadaşlarımıza Türk gençliğine aktarmayı ve onlara yaşatmayı çalıştığımız Türklük davasının ta kendisi. Türk ve Müslüman olarak kalabilmek için şahadeti göze almışlar, namuslarını yitirmeyi göze almışlar ama Türklüklerinden, milletlerinden, kimliklerinden vazgeçmemişler dolayısıyla onların o dönemde ortaya koydukları mücadele bizim hayati baktığımız bir mesele. Bugün dahi Balkanlarda Türk ve Müslüman olarak kalabilmek adına soydaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bununla alakalı birden çok çalışmaya imza attık. Balkan Belgeseli Projesi’ne bu konuyu zirveye taşıdığımız bir proje olarak bakıyoruz ama daha da güzelleri gelecek inşallah” dedi

“BALKANLAR KONUSU BİR KALEMDE ANLATILACAK BİR İŞ DEĞİL”

İl Merkezi’ne bir Türkan Bebek Anıtı kazandırdıklarını dile getiren Zıvalıoğlu, “Biz en başından beri ifade ediyoruz. Trakya Bölgesinde Tekirdağ ili 1912 Balkan Harbi’nin başlaması ile günümüze varana kadar toplamda yüzde 23’lük bir göç almış. Dolayısıyla bugün nüfusun üçte birine tekabül ediyor. Balkanlardan göç eden soydaşlarımızın olduğu bir ilde yaşıyoruz. Bugüne kadar 26 Aralık’ta Türkan Bebek hadisesi Bulgaristan’daki o komünist rejimin direnişine karşı bir timsal olmuş. Türkan Bebek Anıtı’nın il merkezine kazandırılmasına vesile olmaktan da gurur duyuyoruz. Birçok işe imza attık. Balkanlar konusu bir kalemde anlatılacak bir iş değil” diye konuştu.

 

“TÜRK GENÇLİĞİNE ÖNEM VERİYORDU”

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in Türk gençliğine çok önem verdiğini dile getiren Zıvalıoğlu, “1980 ve 1970’li yılların başında Türk gençliğinin başına bir melanet olarak sarılmak istenen bir komünizm illeti ve belası Türk gençliğinden sökülüp atılmış, devletin sınır dışına itilmiştir. Allah onlardan razı olsun. Çok da güzel bir ifadesi var ‘Gençler hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin’ Bunu söylerken de aslında Başbuğumuz Alparslan Türkeş, yarının Türk gençliğinin yapı taşları olduğuna inanıyor. Biz de bu inançla Türk gençliğini her manada başta eğitimle, kültürel etkinliklerle birleştirmeye, onlarla bir araya gelmeye devam ediyoruz” dedi.

“TÜRK GENCİNİN EĞİTİMİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanlığı bünyesinde bir Eğitim Heyeti oluşturduklarını, bu heyetin eğitim kadrolarından oluştuğunu söyleyen İl Ocak Başkanı Zıvalıoğlu, “Şu anda 70 öğretmen kadrosuna ulaştık. Türk gencinin eğitimi bizler için çok çok değerli ve önemli” ifadelerini kullandı.

“BLOK ZİRVE AKADEMİSİNİ OLUŞTURDUK”

Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz, Genel Başkan Ahmet Yıldırım’ın da Ülkü Ocakları’na kazandırmış olduğu farklı bir vizyonun olduğunu söyleyen Zıvalıoğlu, “Ülkücülerin artık dijital çağda yerini alması gerekiyor. Ülkücü Türk gençliğinin ve Ülkücü Türk gençliği vesilesiyle Türk gençliğinin de artık teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten hale gelmesi gerekiyor. Bununla alakalı Blok Zincir Akademisi oluşturuldu. Bugün gençliğin çok çok büyük bir kısmı artık dijital alanda varlık gösteriyorlar ve biz de bu dijital anlamda varlığımızı sabitleyebilmek adına genel merkezimizin de başlatmış olduğu kampanya ile birlikte Blok Zincir Akademisi oluşturduk. Allah’ın izniyle bundan sonra dijital manada her türlü yazılımı, programlamayı Türk gençliğinin hizmetine sunacağız. Türk gençliği bundan sonra Allah nasip ederse Batılı toplumların bizlere dayatmış olduğu tabanları uygulamayacak. Dün WEB1’i, WEB2’yi kullanıyorduk WEB3 tabanına geçtik. WEB3 tabanında da bunun örneği Odak 2023’ü yaptık. Tamamen yapay zeka teknolojisiyle geliştirildi. Biz Odak 2023 yazılımını on binlerce gence ücretsiz dağıttık. Odak 2023, odaklanmaya, dikkatin artmasına ve okuma hızının artmasına vesile oluyor. Bunu biz ilk tanıttığımızda ‘olamaz, Ülkücüler bunu yapamaz’ dediler. Allah’a şükürler olsun yaptık” dedi.

“HEM SOKAKLARDAYIZ, HEM KAMPÜSTEYİZ”

Ülkü Ocakları olarak kendisini Türk ve Müslüman hisseden herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “Ailelere de şunu ifade etmek istiyoruz, gönül rahatlığıyla çocuklarını Ülkü Ocakları’na gönderebilirler. Binin üzerinde eğitim semineri verdik. Her Pazar günü ocaklarımızda eğitim seminerleri veriliyor. Her Perşembe akşamı ilmihal sohbetleri veriliyor. Türk milliyetçiliği fikir akımı ile ilgili farklı eğitim seminerleri tertip ediyoruz. Aynı zamanda aralarında kendini ifade edebilme yetisi gelişmiş ya da buna yatkın arkadaşlarımıza özel konferans eğitimleri veriyoruz. Hem sokaklardayız hem eğitimlerdeyiz, kampüslerdeyiz. Ülkü Ocaklarındayız, her yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİĞİMİZİ BİZDEN ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Türk gençliğini bekleyen ciddi tehlikeler olduğunu yıllar öncesinden söylediğini dile getiren Zıvalıoğlu, “Yabancı kültür, yabancı inanç, yabancı maneviyat, yabancı kültür ile dün yabancı ideoloji ile Türk gençliğinin üzerine gelmeye çalıştılar. Ülkü Ocakları bunun önünde bir set, bir engel oldu. Gençliğimizi bizden çalmaya çalışıyorlar ve biz de buna müsaade etmiyoruz” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİ MÜSTERİH OLSUN”

Cumhur İttifakı’nın haricinde Türk gençliğine gerçek manada özveriyle ve samimiyetle yaklaşanların olduğuna inanmadığını söyleyen Zıvalıoğlu, “Cumhur ittifakı dışındaki her siyasi oluşum Türk gençliğini maalesef kullanmaya çalışıyor. Bugün Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Çocuklarınızı gönderecekseniz Ülkü Ocakları’na gönderin adam gibi adam olsunlar’ Bu milletin her sıkıntılı anında bu milletin imdadına yetişen her daim Türk gençliği olmuştur.  Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in idealleri aynı, bakmış oldukları pencere aynı pencere, gaye aynı. Tek gaye Türk milletinin müreffeh yaşam seviyesine ulaşması. Biz dünya üzerinde sadece Türkiye’den ibaret değiliz, dünyanın her tarafındayız. Gayemiz, ümidimiz, adım adım Turan’a gitmek. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne varana dek Türk’ün varlık göstermiş olduğu her noktada, Türkçe’nin konuşulduğu, Türk’ün yaşamış olduğu her noktada varız ve var olacağız. Turan yalnızca Orta Asya’da değil, Balkanlarda da var dedik ve biz o yüzden Balkanlar’a ciddi bir perspektiften bakıp pencereyi büyüttük. Artık Allah’ın izniyle adım adım Turan’a gidiyoruz. Çünkü bilinçli bir gençlik geliyor bundan emin olun. Türk milleti müsterih olsun. İlmi, bilimi yetişmiş ve donanmış bir Türk gençliği geliyor” dedi.

ŞÖLENE DAVET ETTİ

Zıvalıoğlu, tüm Çerkezköylüleri ve Tekirdağlıları Pazar günü saat 19.00’da Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı Amfi Tiyatro’da düzenleyecekleri ve Ali Kınık ile Osman Öztunç’un sahne alacağı “Adım Adım 2023 Yolunda Gençlik ve Zafer Şöleni’ne davet etti. Zıvalıoğlu, yayının ardından parkta oyun oynayan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10