Ünal BOLAT


2015'e girerken…

Sevgili okuyucular, Yeni yıl 2015'e adım atılmaya hazırlanılan şu günlerde milli piyango umudun sembolü. Çeyrektir yarımdır tamdır derken piyango biletleri elden ele dolaşıyor… Vatandaşın son üç beş kuruşu da "ya 50 milyon sana çıkarsa" denilerek cebinden çıkartılıyor…


 

Bunlar, yıldan yıla bildik manzaralar. Ama bu sene bölgemize siyasi umut yağmur…

Veya diğer bir söylemle siyaset umut olmuş bölgede tur atıyor…  Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Ak Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Edirne’yi tercih ediyor… Başbakan Davutoğlu Edirne’yi bir anlatıyor ki Edirne’ye hayran kalıyorsunuz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Edirne’de yapılan Bölgesel Sektör Temsilcileri Değerlendirme Toplantısına katılıyor. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale’nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanayiciler yer alıyor.

+++++++++++++++++++++++

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret eden Bakan, ÇED yönetmeliği ile Avrupa standartlarını % 99 yakaladıklarını belirtiyor.

Diğer yandan bölge halkına bir müjde de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan geliyor. Çerkezköy- İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını sağlayan tren yolunun, ikinci etap bakım ve yenileme çalışması nedeniyle 2012 yılında iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren seferlerinin yeniden başlayacağı müjdesi bu…

Yine Sayın Bakan 3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra “Kurtköy'den 3. Köprü üzerinden Havalimanı'ndan da Odayeri'ne kadar uzanacak proje çalışmaları hakkında bilgi verip Ankara'dan Edirne'ye kadar 3. Havalimanından geçen Yüksek Hızlı Tren sistemimiz kurulmuş olacak” diyor.

Büyükşehir olmanın mutluluğu

Büyükşehir Hizmet binasının açılışı dolayısıyla Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy’de açılan bu binanın 7. Hizmet binası olduğunu müjdeliyor…

Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Temmuz’a kadar tüm kadroların oluştuğunu, bir yandan da hukuksal altyapılar hazırlandığını, 2015-2019 Stratejik plan hazırlandığını belirterek Büyükşehir olmanın önemine işaret ediyor.

Nasıl önemli olmaz ki; Tekirdağ 12 Kasım 2012’de Büyükşehir olunca, 257 köy o gece köylü olarak yatıp sabahleyin sabah şehirli olmuş.

Bu mutlu olmak için yetmez mi?

Çerkezköy Belediyesinin genç ve enerjik Başkanı Vahap Akay da “Eski otogarın orada düşündüğümüz kültür merkezi Pazar yeri ve rekreasyon alanı projesi büyükşehir ve Çerkezköy’ün ortak projesidir. Başkanımızın seçim beyannamesinde de var. Önümüzdeki aylar içerisinde daha net bir şekilde bu konuda konuşmaya başlayacağız” diyor.

Umutlar bitmiyor…

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edince ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir de görevinden istifa ediyor. O da milletvekili aday adaylığını açıklıyor.

Ve vaatler yılbaşı piyangosu gibi yağıyor:

“Aday olup da seçilirsem bölgemde en iyi hizmet eden milletvekili olacağım”

Ağzınıza sağlık sevgili Başbakanım, Sevgili Bakanlarım, Sevgili Belediye Başkanlarım, İl başkanlarım… Vekil adaylarım…

Sağ olun var olun… Hepiniz gerçekten çok iyi niyetlerle, çok büyük heyecan içinde aşkla şevkle çalışıyorsunuz… Hepsi iyi hepsi güzel…

Ama vatandaş soruyor:

www.cerkezköyhaber.com.tr ’de Fevzipaşalı rumuzuyla yazan bir okuyucumuz sorularına cevap istiyor. Diyor ki:

Sayın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, Çerkezköy belediyesine bazı sorular soruyoruz bakıyoruz bu sorular Büyükşehir olarak sizi hiç ilgilendirmiyor.

Çok iyi niyetle “duymadığınızı” düşünerek, tüm CHP ilgilileri ve yetkililerine soruyorum:

1- Ramazan ayında dağıtılan erzak paketleri kimden, kaça alındı? Bu şirket Çerkezköy’de hangi esnafa mal veriyor? Belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?

2- Atatürk caddesi orta refüj boyama işi kaça bölündü? Boyama işini kimler kaç bin liraya yaptı? İşi alanlar boyaları kimden aldı?

3- TESKİ’nin Çerkezköy’deki kazı işlerini neden hep aynı müteahhit yapıyor? TESKİ’ye aylık kaç bin liralık fatura kesiyor. Bu kişi CHP üyesi midir?

Bu güne kadar CHP’li yetkililer sorulara cevap vermedi. Bu soruların cevabını yetkililerden öğrenip kamuoyu ile paylaşın ki AKP’den farkınız olsun. Yoksa değişen bir şey yok. Ha AKP, he CHP, Ha Vahap ha Ali…”

Kapaklı’daki yolsuzluk ve Rüşvet iddialarına ise henüz hiç kimsenin ses çıkarttığı yok…

Yeni yılın vatandaşın sorularına cevap verilen, hatta sorulara mahal bırakılmayan hizmetlere imza atılan ve hepsinden önemlisi siyasi vaatlerin piyango vaatlerinden daha az  olduğu icraat yılı olmasını diliyoruz.

Sağlıcakla.

0282 726 91 91
0282 747 65 10