Ünal BOLAT


Bugün öğretmenler günü…


Öğretmenlik geleceği inşa etmektir. Öğretmen insan mühendisidir.

Fatihler çağ açıp çağ kapasa da onları Fatih yapan öğretmenleri Akşemseddinlerdir…

Hazreti Ali “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” buyurmuştur.

Öğretmenlik sevilmeden yapılmaz. Öğretmen öğretmenliğinden başka hiçbir şey düşünmeyen bir mütefekkir olmak zorundadır.

Ama bugün yapılan istatistiklere baktığımızda öğretmenlerimiz zordadır.

Her beş öğretmenden dördü kredi kartı borcu içinde bocalarken her üç öğretmenden biri ek iş yapmak zorundadır.

Sevgili okuyucularımız,

Şunu bilelim ki öğretmenlerine sahip çıkmayan bir devlet, isterse ağzıyla kuş tutsun geleceğini kaybetmeye mahkûmdur.

Toplumda var olan tüm asayiş sorunlarının; sokaklarda yaşanan kap kaç ve hırsızlığın, ticarette sahtekârlığın, evliliklerde yaşanan sorunların, aile içi şiddetin, biraz daha ötesinde alkol, kumar ve uyuşturucu bataklığına bulaşan çaresizlerin bu çaresizliğinin temelinde eğitimsizlik yatmaktadır.

Sen devlet olarak öğretmenine sosyal imkân sağlamazsan, öğretmen geçim için ek iş olarak kendini pazarda bulur; öğrencisine insan olmanın faziletini anlatacağı yerde pazarda limon suyu sıkar…

 

Sonra ne mi olur?

++++++++++++++++++

Sonra devlet olarak sokaklarda eylemci kovalar onlara TOMA ile su sıkarsınız…

Sonra hayretler içinde, küçüğe sevgiyi büyüğe saygıyı bilmeyen neslin, bir ülkenin devlet başkanının karşısında sigara içmeye utanmadığına şahit olursunuz.

Öte yandan gazetemizdeki “İnsanlık ölmemiş” başlıklı haberimizi okudunuz muydu?

“Çerkezköy Ziraat Bankası önünde 2 bin TL para bulan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, parayı götürüp polise teslim ediyordu.

Burada iki önemli ayrıntıyı dikkatlerinize sunuyorum.

Birincisi; insanların cebindeki parayı bile gasp edenlerin olduğu bir dünyada, yerde bulduğu parayı dahi olmadığı için polise teslim eden kanaat zenginliğinden söz ediyoruz.

Bir ikincisi ne? Günümüzde yaptığı en ufak bir iyiliği dahi reklam ederek iyilikten bile kendine nema sağlayan düşüncenin hâkim olduğu bir dünyada yaptığı işin “insanlık” olmasından dolayı reklama gerek olmadığını düşünerek isminin gizli kalmasını isteyen güzel ahlaktan söz ediyoruz…

Ve buradan yemin ederek söylüyorum ki, gidin sorun o güzel insana… Ondaki bu güzel ahlakın oluşmasında ailesi olduğu kadar en az öğretmeninin de rolü vardır.

Bu güzel insanımızın insanlığı ölmemişse, inanın onun öğretmeninin öğretmenlik duygusu yaşadığı içindir.

Öğretmenlerimizin öğretmenlik duygusu yaşatıldığı sürece insanlarımızın insanlığı ölmez… Bunu böyle bilelim…

Öğretmenlik bu kadar kutsal ve bu kadar önemli meslektir.

***

Bu bakımdan geçtiğimiz haftanın en anlamlı haberinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol olduğunu söyleyebiliriz.

İmza töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Saygıdeğer Kadir Albayrak Beyefendiyi 11 İlçemize 11 ilkokul sözünü yerine getirmek için attığı adamdan dolayı tebrik ediyoruz.

Diğer yandan Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in 2015 yılındaki istihdamda aslan payının öğretmenlere ayrıldığını söylemesi de gerçekten sevindirici bir gelişmedir.

Yukarıda anlatmaya çalıştığımız gerçeğin hükümetimiz tarafından fark edildiğinin göstergesidir. Maliye Bakanımız "1 milyon 258 bin istihdam oluşturuldu. Bunun 100 bini kamudandır. Gelecek sene 74 bin. Bu 74 binin 34 bini polis okullarından, harp okullarından mezun olanlar yani otomatik olarak alınacaklar. Geriye 40 bini kalıyor. Bu 40 binlik kadronun dağılımında da en çok payı öğretmenler alacak" diye konuşmuştu.

Öğretmenlerimizin öğretmenlikten başka bir iş yapmaya muhtaç kalmayacağı, öğrencilerimizi sokakların değil öğretmenlerimizin eğiteceği gelecekte yine ve yeniden çağ açan Fatihlerimizin yetiştirileceği bir ülke olmamız dileğiyle her birinizin öğretmenleri huzurunda tek tek ve ayrı ayrı saygıyla eğiliyorum efendim.

Sağlıcakla…

0282 726 91 91
0282 747 65 10