Ünal BOLAT


Siyasetin nabzını tutuyoruz

Sevgili okuyucularımız, Ak Parti Çerkezköy ilçe teşkilatında geçtiğimiz hafta yaşananlar herkesin malumu. Pazar günkü kongrede seçime ilçe başkan adayı olarak katılan Abdullah Öge'nin listesinde başkan adayı olarak belirtilmemesi kaosa neden olmuştu. Konuyla ilgili nihai kararı ise "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 48. Maddesine göre yapılan seçimde sadece ilçe başkanının seçilememiş olduğu anlaşıldı" denilerek Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Fatih Özyurt vermişti.


Bu gelişme sonrasında Ak Parti Çerkezköy ilçe Başkanı Reşat Bahar da istifa ettiğini açıklamış ve ilçe başkanlığı için 20 Aralıkta tekrar sandığa gidileceği bildirilmişti.

Süreci olanca tarafsızlığımızla ve araştırmacı gazetecilik ruhumuzla takip ettik. Yaşananların ardından yazılı basın açıklaması yapan Abdullah Öge’nin açıklamalarına da gazetemizde yer verdik.

Önce kaos ardından istifa getiren ve yeniden seçim mecburiyeti hasıl olan AK Parti ilçe teşkilatında tüm yaşananları, AK Partililer de dahil olmak üzere kamuoyu en tafsilatlı haliyle gazetemizden takip etti.

Çünkü Çerkezköy Haber farkıyla kongre ve çıkan kaos sonrasında, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin takip etmesi gereken prosedürü de AK Parti İlçe Teşkilatını bekleyen idari adli ve hukuki süreci de araştırmacı gazeteciliğin en güzel örneğini göstererek biz haberleştirdik.

Demokrasiler demokratlık ister

Sevgili okuyucularımız,

Seçime hazırlanılan bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe yönetimi de her mahalle için 15’er temsilci belirledi. CHP Çerkezköy Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Metin Akyıldız, “Her mahallede 15 temsilci seçildi. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de farklı mahallelerde koordinatör olarak görevlendirildi” dedi.

Bu uygulamanın önemi, AK Parti İlçe teşkilatında kongreye genel merkezden gelen müdahalenin böylesi kaosla sonuçlanabildiğinden anlaşılmalıdır. Tabandan seçilerek tavana kadar yükselmenin demokrasilerde en sağlıklı yöntem olduğu artık kabullenilmelidir. Bu açıdan CHP Çerkezköy İlçe yönetiminin mahallelerden temsilci belirleme uygulamasını önemsiyor ve başarılı buluyoruz.

***

Diğer muhalefet partimiz MHP’nin Tekirdağ’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in açıklamaları da yine merkezden müdahale konusunda hassas olunması gerektiğine dair örnek teşkil ediyor.

“Biz bir kurumuz, herkes kurumumuzun ilkelerine, prensiplerine uygun davranmak zorunda. Davranmayacaksa bu dönem sizinle işimiz yok, kenara çekilin bekleyin, temiz suyumuzu bulandırmayın” diyen Şefkat Çetin’in problemlerin çözümünün her şeye rağmen sandıktan geçmesine dikkat çekmesi takdir edilecek bir demokratlık örneğidir.

Milliyetçi Hareket Partisinin kongrede yeniden başkan seçilen Hayrabolu ilçe Başkanı Alaattin Özgül’ü de tebrik ediyor görevinde başarılar diliyoruz.

Bir başka demokratlık örneği olarak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un, “Uygur Türkleri için imza kampanyası” başlatan Çerkezköy Ülkü Ocakları’nı ziyaret etme hareketini önemli buluyoruz.

Çünkü miting düzenleme, gösteri yürüyüşü yapma nasıl bir demokratik hak ise imza kampanyası başlatma da demokratik toplumlarda en tabi demokratik haktır.

***

Yine silahlı mücadelede kahraman ordumuzun kudretli bir paşası olarak adını tarihe yazdırmış Osman Pamukoğlu da demokrasinin gereğini yerine getirerek kurduğu Hak ve Eşitlik Partisi HEPAR’ı halka anlatmayı kapalı kapılar ardında karanlık görüşmelere tercih ederek gerçek bir komutan, gerçek bir lider olduğu kadar gerçek bir demokrat olduğunu da sergilemektedir.

Öte yandan Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliğinden gazetelere gönderilen bir kararla, TBMM’de haklarında soruşturma komisyonu oluşturulan 4 eski bakan Mehmet Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili soruşturma komisyonuna ilişkin haber yapılmaması istenmesi ise demokratik süreç açısından manidar bir gelişmedir.

Halkın gözü önünde yaşanan ve kamuoyunun takdirine mazhar olan tüm bu gelişmeler dâhil olmak üzere ilçemizde ve bölgemizde yaşanan siyasi hareketliliği, perde önünde ve perde arkasında yaşananlar da dahil adım adım takip etmeye ve canlı yayınlar ve özgün yorumlarla sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Çocuklarımız gözbebeğimiz

Sevgili okuyucularımız

Siyasetin gölgesinde kalsa da hayati olarak başta çocuklarımız olmak üzere sağlığımız açısından çok önemli bir konu olan güvenli gıda tüketimi sürekli olarak bilinmesi ve halkın bilgilendirilmesi gereken bir konu.

Bu açıdan Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçedeki okul idarecilerine ve kantin işletmecileri ile çalışanlara yönelik düzenlenen eğitim programı son derece önemliydi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay’ın okul kantinlerinde hijyenik bir ortam sağlanmasının önemine de dikkat çekmesi son derece önemliydi.

Bir önemli konu da kantinlerde çocuklarımıza mevsimine göre elma, üzüm, portakal, mandalina gibi meyve ve fındık, fıstık, incir, kuru üzüm vb. gibi kuru yemişlerle ayran ve süt gibi doğal besinlerin sunulmasına yönelik uygulamalar da düşünülmelidir.

Ama öte yandan özel bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki kız çocuğuna öğretmeni tarafından darp uygulaması iddiası bile toplum vicdanını yaralayıcı bir durumdur. Konunun Ankara’ya meclis gündemine taşınması yerinde bir karardır. Bu haberin ve gelişmeleri de takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz.

0282 726 91 91
0282 747 65 10