Ünal BOLAT


Siyasette sular ısınıyor

Sevgili okuyucularımız öncelikle sizlere bir teşekkür borçluyuz…


İnternet sitemiz cerkezkoyhaber.com.tr sizlerin sayesinde Alexa dünya sıralamasında 5 milyar site içinde 907.771'inci sırayla izlenen ilk bir milyon site arasına girmeyi başardı.

Alexa ülke sıralamasında ise 160 milyon site içinde ilk 23.584 sırada bulunuyoruz. Domain yaşı 10 yıl 6 ay olan cerkezkoyhaber.com.tr ‘ye gösterdiğiniz ilgiden ve bize olan güveninizden dolayı siz değerli okuyucularımıza ve internet sitesi ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz.

***

AB’ye katılmak için gereken, ülkede resmi borcu olan vatandaş kalmamasına yönelik uygulamanın akıllıca bir devamı olan yapılandırma süreci bir ay kadar daha uzatılıyor.

Bu uygulama ülke ekonomisine sıcak para akışı için de iyi bir fırsat. Yapılandırma uygulamasının bir ay daha uzatılması memnuniyet verici olmakla birlikte şu gerçeği de ortaya çıkartmıyor mu? Taksitlendirme gibi bir imkân olmasına fırsat üstüne fırsat verilmesine rağmen müracaatın beklenen seviyeye gelememesi esnafın ne derece zor durumda olduğunun dolaylı bir göstergesi değil midir?

Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek vatandaşlarımızdan ve sektörlerden gelen yoğun ilgi ve talep üzerine yapılandırmada bazı alacaklar için son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay süre ile uzatılmasına ilişkin kararın Bakanlar Kurulu'na gönderildiğini açıklaması üzerine kurum ve kuruluşlara yeniden bir haraketlilik geldi.

Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajansları alacaklarına yönelik kanunda öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir ay uzattılar.

 

Bu bağlamda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da açıklamasında su, çevre temizlik ve emlak vergisi borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırarak taksitlendirme yapmaları için belediye veznelerinin Cumartesi ve Pazar günü de açık olacağını bildirdi.

Biz de buradan Sayın Vahap Akay’a bazı vatandaşlarımızın kurumdaki bazı kesimlerde -özellikle su kesiminde - bu yoğun tempoya duyarsız kalındığı konusunda şikâyetlerinin olduğunu bildirelim. Özellikle üst kattaki bazı personelin gereken hassasiyeti göstermedikleri konusunda vatandaşta bir intiba oluşmuş. Bu konuya Sayın Başkanımızın hassasiyet göstereceğini ümit ediyoruz.

***

Sevgili okuyucular,

2015 seçimleri yaklaşırken siyasette de sular ısınmaya başlamış gözüküyor.

Sayın Başbakanımızın vatanın her tarafında biz varız, siz yoksunuz söylemi, AK Partinin siyasi geleneğinde var olan gerginlik oluşturarak taraftar kapma politikasına uyum gösteriyor. Bu tür birleştirirken ayrıştıran söylemlere önceki dönemlerde de aşinayız…

Ama öte yandan belki Türkiye geneline göre küçük ölçekli olmakla birlikte AK Parti’de Cumartesi günü yapılması planlanan Saray 5. Olağan Kongresinin listede anlaşmazlıklardan dolayı iptal edilmesi, asıl gerginliğin Sayın Başbakanımızın meydanlarda övündüğü AK Parti kadrolarının içinde yaşandığının manidar bir göstergesi değil midir? 

Siyasete yeni getirilen bir polemik olarak “vatanın her tarafında biz varız siz yoksunuz” gerginliği oluşturulmaya çalışılsa da Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'deki toplantıların ardından karayoluyla Çorlu’ya gelmiş ve bir alış veriş merkezinde esnafla sohbet edip vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirmiştir. Öte yandan Başbakanın geçen hafta partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli’ye gidersin" sözlerine yanıt olarak Sayın Devlet Bahçeli, Tunceli’yi ziyaret etmiş ve “İşte Tunceli’deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım" diyerek bu tabuyu yıkmıştır.

Sevgili okuyucular,

Şu gerçeği unutmayalım ki siyasette bu tür gerginliklerin oluşturulması günübirlik partisel kazanç kovasına su taşıyabilir ama bu gerginlik ayrıştırma seline dönüşürse selin önünde kimse duramaz.

Doğrusu şudur ki ülkemizdeki her siyasi parti, ülkenin her tarafında vatandaşın ayağına gidebilecek ve kendini anlatabilmektedir, anlatabilmelidir.

Sorgulanması gereken esas konu, eğer bu gün iktidar muhalefete, “benim gittiğim yere sen gidemiyorsun” diyorsa bu tablo muhalefetin değil de iktidarın oturup düşünmesi gereken bir vahamet değil midir?

Sağlıcakla.

 
0282 726 91 91
0282 747 65 10